top of page
Gaaf Fotografie - Ferre-22.jpg

Hallo, ik ben Elke!

39 jaar

Mama van Ferre

LO- leerkracht op basisschool De Kerselaar in Gottem en op ervaringsgerichte school De Sterrebloem in Meigem

Oprichtster van en danslerares bij VID-school in Deinze & Zulte

Mijn weg naar de realisatie van dit project, Veertjes, begint in 2009. Mijn toenmalige partner wordt verliefd op iemand anders en verbreekt onze relatie. Het was de start voor mij naar "mijn weg binnenin".

Met een zelfbeeld, zelfvertrouwen en toekomst die in duigen lag moest ik wel op zoek naar het hoe en waarom.

Het duurde nog even maar, met ondertussen een nieuwe partner, kwam ik in 2013 terecht in een nieuwe relatie- en identiteitscrisis die verschillende zaken bloot legde. Zo kwam ik bij een therapeute terecht die me HSP noemde(=hoog sensitief persoon). De puzzelstukjes van gans mijn leven vielen op hun plaats. Ik dook in alle literatuur die erover te vinden was en schreef me ook in voor een 8-weekse training mindfulness. Beide zaken veranderden mijn leven.

Straight roads do not make skillful drivers.

Het leek alsof mijn weg naar zelfkennis en -inzichten zich volledig vrijgemaakt had en dat ging helaas niet over een asfalt-wegje... In 2015 kwam ik door een nieuwe relatiecrisis terecht bij een therapeute die healing doet. Via haar methode leerde ik bewuste en onbewuste overtuigingen, gewoonten en blokkades inzien van mezelf en kon ik deze omzetten of, wat mij niet meer hielp, loslaten.

Er volgden nog een miskraam in 2016, een hersenvliesontsteking begin 2017, zelf genomen ontslag eind 2017 en uiteindelijk een moeilijke geboorte van mijn zoontje in 2018. Hij bracht me dichter en dichter bij mezelf wat resulteerde in verder en verder verwijderd raken van mijn partner waarmee ik reeds verschillende crisissen door spartelde. In 2019 besloot ik weg te gaan en na 10 jaar zoeken op die hobbelige weg naar binnen had ik eindelijk het gevoel te zijn "aangekomen". 

De innerlijke rust en vertrouwen in het leven die ik leerde te hebben, maakt dat ik tot het project Veertjes voor kinderen ben gekomen.  Hoe eerder we ons bewust worden van onze gedachten en gevoelens en het, dikwijls onbewust, gedrag dat daar het resultaat van is, hoe eerder we gelukkig kunnen zijn. Ook al zal het leven onvermijdelijk zijn tegenslagen blijven aanbieden. 

bottom of page